Tapahtumat Päijät-Hämessä 2023

Iitti

Paikka: Iitin Kylätalo, Kymentaantie 1, 47520 Iitti

Aika: 14.00-17.00

Avoin non-stop -luontoaalaustapahtuma taidenäyttelyn yhteydessä Iitin Kirkonkyläln Kylätalon ympäristössä. Voit ottaa mukaan omat maalaustarvikkeesi tai lunastaa paperin ja lainata maalit 5€/maalaus.
Iitin Kylätalolla on galleriatilan lisäksi paikallisen järjestön ylläpitämä kahvila ja käsityöläisten Suvipuoti. Kylätalo on avoinna kesäkaudella ma-pe 10-20, la 10-17 ja su 10-20.

https://www.iitti.fi/kirkonkylan-kylatalo

Enni Kömmistö 050 595 2861

Orimattila

Paikka: Orimattilan kirkko ympäristöineen, Vanhan Pappilan pihapiiri ja nuotiopaikka (Pappilantie 1) ja Kotiseutumuseon pihapiiri (Pappilantie 4).

Aika: klo 14-17

”Koko Suomi maalaa” - päivä

Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä ja Kuvataiteenpäivänä, heinäkuun 10. otamme Orimattilassakin jälleen osaa valtakunnalliseen Suureen Maalaustapahtumaan, nyt jo viidettä kertaa.
Suurta Maalaustapahtumaa on vietetty vuodesta 2011 lähtien. Eri paikkakunnilla ympäri Suomea järjestetään yhteisiä ilmaisia tapahtumia, joihin on helppo osallistua. Orimattilan seurakunta ja Taidemuseo ovat Taideyhdistyksen kanssa mukana järjestelyissä.
Taidemuseo on avoinna poikkeuksellisesti klo 11-15. vapaa sisäänpääsy ja kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Ninni Parviainen kertoo Helene Schjerfbeckin teoksista ja elämästä klo 12.00. Lisäksi kahvitarjoilu.
Sateen sattuessa Vanhan Pappilan pihapiiristä on mahdollisuus siirtyä kirkkoon piirtämään/ maalaamaan annettuna aikana. Tapahtuma on avoin kaikille. Voit ottaa osaa yksin, yhdessä, ryhmässä, seurassa tai osallistumalla isompaan juttuun, eli voit osallistua OTY:n yhteisölliseen taideteokseen.Tekniikka on vapaa! Ota omat välineet sekä eväät mukaan. Taideyhdistyksen väkeä on tunnistettavasti myös mukana menossa.Tervetuloa kaikenikäiset taiteilevat ihmiset Pappilanpuistoon ja Kotiseutumuseon kesäiseen pihapiiriin.
sivuja:
https://www.orimattilantaideyhdistys.fi/uutiset/ko...
https://www.orimattila.fi/vapaa-aika/taidemuseo/ta...
https://www.orimattilanseurakunta.fi/tapahtumat/20...

Yhteystiedot:
Orimattilan taideyhdistys, Raisa Jaakkola 0407511126, Silja Näveri 0408489526