Suuri Maalaustapahtuma 10.7.


Suurta Maalaustapahtumaa 2022 vietetään maalaamalla ulkona!


Kuvassa Helene Schjerfbeck maalaamassa Skepparträdgårdenissa. Kuva: Einar Reuter, Länsi-Uudenmaan museo / Västra Nylands Museum.

Suuri Maalaustapahtuma (SMT) 2022 on jälleen ulkoilmamaalaustapahtuma. Suomen Akvarellitaiteen yhdistys aluevastaavineen kutsuu kaikki vesivärimaalauksen ystävät su 10.7.2022 juhlistamaan Suomen kuvataiteen päivää, joka on myös Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä. Suomen lipun voi vetää salkoon juhlapäivän kunniaksi. Maalataan vesivärein itselle sopivalla tavalla. Mahdollisuuksien ja voimavarojen mukaan tapahtumissa on ohjausta ja opastusta materiaalien sekä tekemisen osalta.

Tänä kesänä tuskin tulee uusia koronarajoituksia, mutta silti on hyvä muistaa käsihygienia, turvavälit ja tarvittaessa maskit.

Viime kesänä 2021 maalauksia tehtiin kokoontumisia koskevien rajoitusten ja suositusten puitteissa.

Sisältökuvaukset aikaisemmista tapahtumista löytyvät verkko-osoitteesta https://www.maalaustapahtuma.fi/tapahtumapaikat.

Kuvia tapahtumista löytyy https://www.maalaustapahtuma.fi/julkaise-kuvia , sivulla on joukko linkkejä sekä Facebook- että Instagram- sivustoille. Niitä klikaten pääset eteenpäin.


Suuren Maalaustapahtuman päätapahtuma 2022 Helsingissä

Suuri Maalaustapahtuma on ollut kaksi vuotta vailla ns. päätapahtumaa. Nyt tilanne muuttuu rajoitusten poistuessa!
Suuren Maalaustapahtuman päätapahtuman ohjelmassa Helsingin keskustakirjaston Oodissa sunnuntaina on ainakin seuraavaa ohjelmaa:


Maijansalissa klo 13-17 taidemaalari ja akvarellisti Mika Törönen maalaa ja sanoittaa tekemistään. Muutama pöytä eturivissä on suojattu ja varattu sinulle, joka otat mukaan omat maalaustarvikkeet ja maalaat Mikan mukana. Hyvä tilaisuus niin aloittelijalle kuin pidemmälle ehtineelle akvarellistille inspiroitua.


Maijansalissa klo 14-16 on lapsille 7-12v oma kokeilualue, jossa voi kokeilla akvarellimaalausta. Demoalueella on suojatut pöydät, akvarellivärejä ja -paperia, siveltimiä sekä ohjausta klo 14-16. Kerralla mukaan mahtuu 8 taiteilijaa ja kokeilun kesto on noin 20-30 min.
Oodin lipan alla on maalauspisteitä (suojatut pöydät ja tuoli), joissa voi maalata yksin tai yhdessä klo 13-18. Ota mukaan omat maalausvälineet ja paperit. Pöytiä on rajoitetusti.


Paikan päällä on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen jäseniä opastamassa ja vastaamassa kysymyksiin. Oodin päätapahtumaa on suunniteltu yhdessä AKVART osuuskunnan kanssa.


Yhteystiedot: maalaustapahtuma@gmail.com