Vantaa 2021 - 2 tapahtumaa


TAPAHTUMA ON KAIKILLE AVOIN JA MAKSUTON

Paikka: Galleria K:n edusta, Tikkurila

Aika: klo 12 alkaen

Kuvataiteen päivänä eli lauantaina 10.7. Vantaan taiteilijaseuran taiteilijoita osallistuu Suureen maalaustapahtumaan Galleria K:n edustalla.

Tervetuloa mukaan ja tapaamaan taiteesta ja sen tekemisestä kiinnostuneita kansalaisia klo 12 alkaen!


Galleriassa esillä Arttu Sailon "Pahantekijät"- ja työryhmän Anna Pekkala, Anne Järvi, Niina Kiiveri Voittajafiilis -näyttelyt.

Paikka: Suomen Ilmailumuseo, Karhumäentie 12

Aika: klo 10-17

Vapaa pääsy ulkoilmakohteisiin ja vapaa pääsy museon näyttelyihin kaikille taiteellisesti pukeutuneille!

Suuri Maalaustapahtuma Ilmailumuseolla

Suuri Maalaustapahtuma tulee taas – tule siis sinäkin taiteilemaan ilmailuaiheiden pariin Ilmailumuseolle! Kesän 2021 Suuressa Maalaustapahtumassa piirretään ja maalataan erityisesti ulkona. Suuri Maalaustapahtuma juhlistaa Suomen kuvataiteen päivää ja Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää, kun yksityiset toimijat järjestävät taidehenkisiä tapahtumia ympäri Suomen.

Ota mukaan taiteilijatarvikkeesi ja tule museon pihalle piirtämään tai maalaamaan oma näkemyksesi upeista ulkokohteistamme: maamerkistämme “Lokista” eli DC-3 -lentokoneesta (OH-LCD), “Lokinpoikaseksikin” kutsutusta, maailman suosituimmasta yleislentokoneesta Cessna 172:sta (OH-COO) tai MiG-135:sta. Pihalta löydät myös tutkan taiteellisen tutkimuksesi kohteeksi. Tämä jännän näköinen härpäke on Pohjois-Suomen Aluelennonjohdon (silloisen Ilmailulaitoksen, nykyisen Finavian alainen yksikkö, joka yhdistettiin Etelä-Suomen Aluelennonjohtoon marraskuussa 2010) toisiotutka eli transponderi, ja se on valmistettu vuonna 1983.

Näistä kohteista syntyy varmasti hienoja tutkielmia! Lisäksi pikkuväelle on katuliituja leikkialueella pihan koristelua varten.

Myöskään virkistäytymistä ei pidä unohtaa. Maalarit voivat koko päivän ajan tilata ilmaiseksi lasillisen raikasta mehua ulkomaalauspaikalleen soittamalla numeroon 040 7365683.

Lisäksi baskeripäillä ja muilla taiteellisesti pukeutuneilla on koko päivän vapaa pääsy Ilmailumuseon näyttelyihin.

Maalaustapahtumapäivänä voit julkaista kuvan teoksestasi Suuren Maalaustapahtuman Facebook-sivuilla https:/­/­www.facebook.com/­maalaustapahtuma/­ tai Instagramissa www.instagram.com/­maalaustapahtuma #maalaustapahtuma2021